Global Yatırım Holding A.Ş.

Global Yatırım Holding A.Ş.

Son 15 yıl içinde toplam aktiflerini 41 kat, öz kaynaklarını ise 9 kat büyüten Global Yatırım Holding A.Ş., bir aracı kurumdan, çok çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren bir holdinge haline geldi.

1990 yılında bir aracı kurum olarak kurulan Global Yatırım Holding A.Ş., kısa süre içinde Türkiye’nin lider bağımsız aracı kurumu ve yatırım bankacılığı şirketin haline geldi. Ülkemizin ve birçok sektörün ilk kez uluslararası yatırımcılarla tanışmasına vesile olan holding, Türkiye sermaye piyasalarının gelişiminde önemli bir rol oynadı. Güçlü yatırım bankacılığı deneyimi ve yatırım iştahı sayesinde 2004 yılında geniş bir yatırım portföyü oluşturan Global Yatırım Holding A.Ş., geleneksel bankacılık dışı finansal hizmet sunumunun yanı sıra gelişmekte olan sektörlere yönelik ilgisiyle dinamik bir yatırım aracına dönüştü.

Mevcut varlık portföyü, ilk hamle avantajlarıyla büyüme potansiyeli yüksek sektörler arasında yer alan ticari ve kruvaziyer liman işletmeciliği, elektrik üretimi, doğal gaz satış ve dağıtımı, madencilik, gayrimenkul ve finansal hizmetleri içeriyor. Global Yatırım Holding A.Ş., sermayelerine ve yönetimlerine katılarak iştiraklerinin yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim gibi önemli konularının idaresine ilişkin bir çatı görevi görüyor.

Faaliyet Alanları

Global Yatırım Holding A.Ş. hâlihazırda altı ana sektörde faaliyet göstermektedir:

Liman İşletmeciliği

Kruvaziyer limanı ve ticari liman işletmesi;

Enerji Üretimi

Yenilenebilir ve temiz enerji üretimi ve enerji verimliliği;

Doğal Gaz

Taşımalı doğal gaz satışı ve dağıtımı;

Finans

Aracılık, danışmanlık ve varlık yönetimi gibi bankacılık dışı finansal hizmetler.

Madencilik

Yüksek değerli feldspat ürünleri üretiminin yanı sıra en verimli yöntemlerle ve çevreye karşı sorumlu bir yaklaşımla feldspat madenciliği faaliyetleri;

Gayrimenkul

Gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi ve işletilmesi;

Büyüyen Küresel Güç

Global Yatırım Holding A.Ş.; liman işletmeciliği, temiz enerji ve varlık yönetimi olarak belirlediği ana faaliyet alanlarında bölgesel ve küresel şirketler geliştirmeyi odağa alan yeni bir strateji belirlemiştir. Global Yatırım Holding A.Ş.; bu yeni odak sayesinde kaynaklarını daha verimli kullanırken, yüksek büyüme potansiyeline sahip olan bu stratejik alanlarda daha hızlı büyümeyi hedefliyor.

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com